Mobil omslagsbild

Några tips på länkar som kan vara till hjälp

Länk: Chinese Herbal Cancer Treament Center

 

Länk: Läkande och stärkande vid cancersjudom - Mental träning

-Mentalträning vid cancer med Eva Johansson, CD. Kostnad 100 kr. -Underbar suggestiv röst. Litet häfte med info ingår. Mycket bra! "Vill du ha stöd och hjälp för att bygga kraft, tro, mod och tillit under en tuff period i livet? Nu äntligen finns det ett bra och informativt material för självhjälp. Tanken är att du som cancerpatient ska få hjälp att hitta din egen, djupt liggande inre förmåga att läkas, känna större sinnesfrid och kunna uppleva livskvalitet också när det känns som svårast."

 

Länk: Cimonton Cancer Center

Carl Simonton I USA onkolog och pionjär inom psykoonkologi. Boken "Du kan bli frisk" är en klassiker. Ett behandlingshem i USA dit man kan komma som patient. Metoder för att stärka den egna läkande kraften samt öka livskvaliteten. Går att beställa böcker CD mm för att arbeta med sig själv. Boken på svenska var oerhört betydelsefull för mig under min cancer resa. Jag är mycket inspirerad av honom i mitt arbete med grupperna på Brännö SD.

 

Länk: Bernier Siegel

Bernie Siegel bröt ny mark med sin monumentala boken "Kärlek, medicin och Mirakler", där han utforskade starka roll sinnet kan spela i kampen mot ohälsa. Dela berättelser av svårt sjuka patienter som överlevde mot alla odds och de som tycktes ge efter för sin egen död, boken inspirerat otaliga läsare att överväga möjligheterna att tänka själva också. Siegel trodde - och fortfarande gör - att makten att läka från det mänskliga sinnet genom vilja, beslutsamhet och kärlek. Under de senaste 20 åren, hans filosofi och rådgivning har lett till att många läkare och annan sjukvårdspersonal för att hjälpa patienter att delta i och påverka sin egen återhämtning. Går att beställa material. Mycket inspirerande och betydelsefull för mig under min bearbetning SD.

 

Länk: Per Arne Öckerman - Komplementärmedicins läkarmottagning

Prof fd överläkare klinisk kemi. Mottagning på Björkö ordförande i läkarföreningar för integrativ medicin Bok om fria radikaler. Har ett världsomspännande kontaktnät med läkare och forskare med inriktning på integrativ medicin.

 

Länk: Arcadia Praxis kliniken- klinik för integrativ medicin i Tyskland

På Arcadia Praxis kliniken har man som mål att behandla hela människan, d.v.s. både hennes kropp till de standardbehandlingar som ges vid onkologiska sjukhus. På kliniken arbetar två läkare: Dr. Henning Saupe (som är svensktalande och tidigare verksam i Sverige) samt Dr. Christian Büttner. Kliniken erbjuder ett flertal metoder och terapier. I samråd med läkare väljer patienten det som passar för just honom/henne. Att stärka patientens självständighet som en myndig partner i det gemensamma arbetet är särskilt viktigt för Arcadia-Praxiskliniken.