Mobil omslagsbild

"Att återfå balans & livsglädje"  för unga vuxna

loading...

Du som är ung och har eller har haft cancer.
Inga grupper ännu bokade.

Att återfå balans och livsglädje - ca 12 unga vuxna får kurs med stöd av olika fonder. Att drabbas av cancer och vara ung kan ha sina speciella problem. Du kanske tidvis kan känna dig liten samtidigt som du jämfört med jämnåriga på ett plan har fått mogna snabbt genom att konfronteras med sjukdom och hot mot ditt liv. Hur skall jag förhålla mig till allt som hänt mig och hur skall jag kunna gå vidare i livet med balans och full livsglädje?

Psykologisk bearbetning under ledning av erfarna terapeuter i fem dygn på Ljungskile Folkhögskola där lövskogen möter havet i Bohusläns vackra skärgård.

Kurs fem dagar med helpension  pris: 13.800 kr

För unga vuxna 18-35 år

Du som är ung och har eller har haft cancer inbjuds nu till en kurs där du kan få arbeta med dessa frågor tillsammans med andra unga människor som är i en liknande livssituation. Kursen leds av erfarna terapeuter. Kursen vänder sig till unga män och kvinnor 18-35 år.

balans & livsglädje

Det är naturligt att reagera känslomässigt när man drabbas av en allvarlig sjukdom. Det är inte lika naturligt för alla att sätta ord på det inträffade, att prata om vad som händer med min kropp eller hur jag mår emotionellt.

Den plötsliga och till en början ofattbara förändringen av livet, den tidsödande och tuffa behandlingen och därefter den kroppsliga och själsliga läkningen kan ta lång tid.

Man kan tidvis känna bristande självförtroende, vara orolig, arg, rastlös eller kanske deprimerad. Det kan också uppstå instabilitet och isolering inom familjen. Jag vet att tankar och känslor behöver uttryckas, få förståelse och stöd, för att en normal läkning skall komma i gång.

Ett av syftena med min kurs är att du skall få möjlighet att samtala med andra i en liknande situation. Det finns i en
sådan grupp stor samlad kunskap om oro och ångest men också glädje.

Jag vill, under de här dagarna, ge dig tillfälle att stanna upp och fundera över vad som är väsentligt för dig, finna och sätta upp mål som leder till livslust och ökad livskvalitet.

NYTT! Aktiviteter i naturen

Utomhusaktiviteterna handlar om en ny arena för upplevelser och diskussion. De är utformade så att alla kan delta utifrån sin egen förmåga. Vi kommer färdas i havskajak, vandra, bygga indianbastu och laga mat över öppen eld beroende på väder och årstid.

Utöver samtalen

  • Avslappningsövningar som lär dig att hantera stress och oro.
  • Mental träning i form av inre bilder och målbilder.
  • Spontant målande och bearbetande för att komma i kontakt med inre resurser och hinder.
  • Diskussion om krisprocessen och krisens olika känslor och reaktioner.
  • Övningar för att stärka din förmåga till självläkning. Aktiviteter i naturen.
  • Trevlig gemenskap, här ges stora möjligheter att knyta djupa och nära kontakter vilket kan bli mycket värdefullt för framtida bearbetning och stöd.

Kursen

Vi startar måndag morgon. Hemresa sker fredag em. Ni bor i bekväma enkel på Ljungskile Folkhögskola. Ni som kommer långväga har möjlighet att anlända dagen innan för en extra kostnad på 400 kronor per natt.

verksamhetsansvarig

Stig Dahlgren - leder sedan 1995 regelbundet temadagar för cancerpatienter med inriktning på psykologisk bearbetning och rehabilitering.  Jag har genm åren haft över 3000 cancerpatienter i mina grupper. Har grundläggande psykoterapiutbildning och påbyggnadsutbildning i symbolterapi. Överlevare , jag har själv haft cancer i mun och hals samt malingt melanom.

Terapeuter & föreläsare

Läs om våra terapeuter på sidan "Om oss" >

På vår sida "SÖKA BIDRAG" hittar du tips på var du kan söka bidrag för att financiera kursen.

TILL KURSANMÄLAN  >

Du bör vara i sådan fysisk och psykisk kondition att du kan klara dig själv och orkar deltaga. Inget medicinskt omhändertagande ingår. Rådgör med din läkare om du är osäker. 

Välkommen att fylla i din anmälan här  >>

UR GÄSTBOKEN >

"Kursen blev för mig en nödvändig och tuff brytpunkt/nystart i min rehabiliterings-process. Lägret gav mig möjlighet och tillfälle att se till vad jag behöver för att må bra, flytta fokus, och då skapa nya delmål. Oavsett vilken typ av cancer som vi deltagare hade eller hade haft så var det mycket givande att få träffa andra unga cancerdrabbade. Vissa centrala delar av processen är gemensamma och därför uppstår en speciell öppenhet, förståelse och då gemenskap. Efter lägret försöker jag att hitta till att cancerprocessen inte ska vara en transportsträcka till 'normalt liv', utan en resa som en del av livet."

Madeleine -84

"Kursen har gett mig hopp, ett lugn och en tro på mig själv. Jag känner mig mycket mer tillfredsställd med mig själv och ett lugn inför framtiden. Jag har fått massa glädje, skratt så att jag kiknar och en förståelse för att det är okay att gråta, vara ledsen i bland. Jag känner mycket värme från alla som var med och jag känner mig inte så ensam längre"

Anneli 29 år

"Kursen var otroligt givande för mig. Att få en chans att umgås med andra i samma situation och tillsammans bemästra fysiska och psykiska utmaningar ger ett helt annat perspektiv på livet".

Anna

"Stigs kurs gav mig möjlighet att träffa andra i samma situation med liknande tankar och känslor. De kreativa övningarna fokuserade på det friska i livet och stärkte framtidstron då det kändes som tyngst."
Frida Darell 26 år

Det var oförglömliga dagar på Brännö med kloka terapeuter och underbara möten med människor i liknande situation. Man fick möjlighet att jobba med sin egen situation och fick stöd och uppmuntran av alla. Vacker omgivning och god mat bidrog också till att vistelsen blev så positiv. Sista dagen fick vi bli varandras coach för framtiden och det stöd jag har fått från min coach har blivit ovärderligt för mig i min svåra situation. Barbro

Kursen blev vändpunkten för mig. Det var där jag fick kraft och styrka att inse att livet inte var slut trots allt, att jag hade en framtid och att jag kunde förverkliga alla mina drömmar även fast jag haft cancer. Jag gick från offer till överlevare, och det var en fantastisk känsla! Jag som trodde att jag aldrig skulle få må bra igen... tänk så fel jag hade!" Liselott, 34år

Fler hälsningar från våra deltagare genom åren hittar du i vår gästbok här >>

Stig Dahlgren
Tfn 031-330 76 80 eller 0707-69 57 89

Mölnesjögatan 144,

424 50 Angered
E-mail: stig@livslust.net

* klicka på bilderna för att se dem i större format