Mobil omslagsbild

"Att gå vidare tillsammans" - parkurs för dig och din partner

loading...

Inga kurser under hösten är ännu bokade.

Psykologisk bearbetning under ledning av erfarna terapeuter i fem dygn på Ljungskile Folkhögskola där lövskogen möter havet i Bohusläns vackra skärgård. På kursen ges tillfälle att reflektera över vad ni som par har gått igenom och vad som ger er livslust och livsglädje i framtiden. Cirka nio par kan delta per kurs.

Kurs fem dagar med helpension på vackra Ljungskile Folkhögskola.

Pris: 23. 000 kr, momsfritt.

Gå vidare tillsammans

Det är naturligt att alla i familjen reagerar känslomässigt när en familjemedlem drabbas av en allvarlig sjukdom som cancer. Det är inte lika naturligt att sätta ord på och prata om det som händer. Den ofattbara förändringen av livet, den tidsödande, tuffa behandlingen, den kroppsliga, själsliga läkningen, tar lång tid. Både den cancerdrabbade och den anhörige blir utsatta för stora påfrestningar.

Många drabbade kan tidvis känna bristande självförtroende, vara oroliga, arga, rastlösa och kanske deprimerade. Det kan också uppstå instabilitet och isolering inom familjen. Det kan vara mycket krävande inte minst för den anhörige som oftast får mycket mindre stöd än den drabbade. Allt detta kan göra att det uppstår spänningar inom familjen.

Ni som par erbjuds i sällskap med andra par att arbeta med er själva och er relation för att bättre kunna gå vidare tillsammans. I gruppen finns det stor samlad kunskap om oro ångest men också om glädje och hur man tar sig igenom svårigheter i livet. Vi vill under de här dagarna ge dig och din partner tillfälle att stanna upp och reflektera över vad som är väsentligt för er. Vi vill också ge dig och din partner tillfälle att sätta upp gemensamma mål som leder till ökad livslust och livsglädje för er i framtiden.

 

Utöver samtalen

  • Avslappningsövningar som lär dig att hantera stress och oro.
  • Mental träning i form av inre bilder och målbilder.
  • Spontant målande och bearbetande för att komma i kontakt med inre resurser och hinder.
  • Diskussion om krisprocessen och krisens olika känslor och reaktioner.
  • Övningar för att stärka din förmåga till självläkning.
  • Trevlig gemenskap, här ges stora möjligheter att knyta djupa och nära kontakter vilket kan bli mycket värdefullt för framtida bearbetning och stöd.

Kursen

Vi startar fredag morgon. Hemresa sker måndag em. Ni bor i bekväma dubbelrum på Ljungskile Folkhögskola. Ni som kommer långväga har möjlighet att anlända dagen innan för en extra kostnad på 800 kronor per par och natt.

verksamhetsansvarig

Stig Dahlgren - leder sedan 1995 regelbundet temadagar för cancerpatienter med inriktning på psykologisk bearbetning och rehabilitering.  Jag har genm åren haft över 3000 cancerpatienter i mina grupper. Har grundläggande psykoterapiutbildning och påbyggnadsutbildning i symbolterapi. Överlevare , jag har själv haft cancer i mun och hals samt malingt melanom.

Terapeuter & föreläsare

Läs om våra terapeuter på sidan "Om oss" >

På vår sida "SÖKA BIDRAG" hittar du tips på var du kan söka bidrag för att financiera kursen.

TILL KURSANMÄLAN  >

Du bör vara i sådan fysisk och psykisk kondition att du kan klara dig själv och orkar deltaga. Inget medicinskt omhändertagande ingår. Rådgör med din läkare om du är osäker. 

Välkommen att fylla i din anmälan här (båda måste fylla i ansökan) >>

UR GÄSTBOKEN >

"Under kursens tre dagar vändes min rädsla och mina negativa tankar till tro på min egen kraft och förmåga. Oerhört viktiga dagar för mig"
Kajsa, Leg psykoterapeut leg sjuksköterska

"Tunnelseendet har minskat. I tryggheten bland likasinnade har jag fått vidgat kunnande om hur man hanterar rädsla/ångest. Nu handlar det om att ta till-vara det viktigaste i livet. Det här har gett livskvalite. Det är så det flödar"
Bengt Göran – Roskvist vice ordf Pro Vitae Kristianstad

"Mina dagar på kursen gjorde att jag kom närmare mig själv. Jag hittade en kraft som gjorde att jag klarade av att stänga dörren till allt det tunga och svåra. Att blicka framåt och ta för mig av livet och alla möjligheter som finns känns självklare idag. Jag ser ett ljus och har genom denna kurs fått kraft att tro på mig själv och älska liver précis som det är".
Anette Stenberg

"Temadagarna fick mig att komma tillbaka till livet och bli fylld av glädje och tillförsikt för framtiden. Innan såg livet svart ut men efter temadagarna så fick jag kraft att titta framåt igen. Det var också härligt att träffa alla dessa människor och få dela deras livsöden, både med gråt men framförallt med skratt"
Lisa

"Träffade min patient han var så glad och nöjd med kursen. För första gången såg jag livsglädje i hans ögon! Jag vill tacka så mycket för allt ni gjort och vill varmt rekomendera kursen."
Anita Jisvall kurator

Fler hälsningar från våra deltagare genom åren hittar du i vår gästbok här >>

Stig Dahlgren
Tfn 031-330 76 80 eller  0707-69 57 89

Mölnesjögatan 144,

424 50 Angered
E-mail: stig@livslust.net

* klicka på bilderna för att se dem i större format