Mobil omslagsbild

Temadagar - Att återfå balans och livsglädje

loading...

Blandad grupp för kvinnor & män som har eller haft cancer.  
Nästa grupp kommer 2017

Psykologisk bearbetning under ledning av erfarna terapeuter under tre dagar och kvällar på Brännö pensionat Bagge. Alternativt på Ljungskile Folkhögskola i Bohuslän. 
Här kan du stanna upp, fundera över vad som är väsentligt i livet och vad som kan ge dig livslust och livsglädje i framtiden.

.

Återfå Balans & livsglädje

Det är naturligt att reagera känslomässigt när man drabbas av en allvarlig sjukdom. Det är inte lika naturligt för alla att sätta ord på det inträffade, att prata om vad som händer med min kropp eller hur jag mår emotionellt.

Den plötsliga och till en början ofattbara förändringen av livet, den tidsödande och tuffa behandlingen och därefter den kroppsliga och själsliga läkningen kan ta lång tid.

Man kan tidvis känna bristande självförtroende, vara orolig, arg, rastlös eller kanske deprimerad. Det kan också uppstå instabilitet och isolering inom familjen. Jag vet att tankar och känslor behöver uttryckas, få förståelse och stöd, för att en normal läkning skall komma i gång.

Ett av syftena med min kurs är att du skall få möjlighet att samtala med andra i en liknande situation. Det finns i en sådan grupp stor samlad kunskap om oro och ångest men också glädje.

Jag vill, under de här dagarna, ge dig tillfälle att stanna upp och fundera över vad som är väsentligt för dig, finna och sätta upp mål som leder till livslust och ökad livskvalitet.

Utöver samtalen

  • Avslappningsövningar som lär dig att hantera stress och oro.
  • Mental träning i form av inre bilder och målbilder.
  • Spontant målande och bearbetande för att komma i kontakt med inre resurser och hinder.
  • Diskussion om krisprocessen och krisens olika känslor och reaktioner.
  • Övningar för att stärka din förmåga till självläkning.
  • Trevlig gemenskap, här ges stora möjligheter att knyta djupa och nära kontakter vilket kan bli mycket värdefullt för framtida bearbetning och stöd.

Kursen

Vi startar fredag morgon. Hemresa sker sändag em. Ni bor i bekväma enkelrum på pensionat Bagge på Brännö. Ni som kommer långväga har möjlighet att anlända dagen innan för en extra kostnad på 400 kr.

Verksamhetsansvarig

Stig Dahlgren - leder sedan 1995 regelbundet temadagar för cancerpatienter med inriktning på psykologisk bearbetning och rehabilitering.  Jag har genm åren haft över 3000 cancerpatienter i mina grupper. Har grundläggande psykoterapiutbildning och påbyggnadsutbildning i symbolterapi. Överlevare , jag har själv haft cancer i mun och hals samt malingt melanom.

Terapeuter & föreläsare

Läs om våra terapeuter på sidan "Om oss" >

På vår sida "SÖKA BIDRAG" hittar du tips på var du kan söka bidrag för att financiera kursen. 

TILL KURSANMÄLAN  >

Du bör vara i sådan fysisk och psykisk kondition att du kan klara dig själv och orkar deltaga. Inget medicinskt omhändertagande ingår. Rådgör med din läkare om du är osäker. 

Välkommen att fylla i din anmälan här  >>
 

Välkommen att kontakta oss om du har frågor!

UR GÄSTBOKEN >

Att komma till kursen och få träffa människor i liknande situation är något alldeles enastående. Vilka krafter det sätter igång i kroppen och själen. Jag tänker på oss sju, som lite bleka och dämpade anlände till första mötet på morgonen, för att sedan se de skrattande och rosenkindade personer som tog farväl av varandra med löfte om fortsatta kontakter. Minns med glädje terapeuterna, som var och en på sitt sätt bidrog till att stärka oss i vår strävan mot ett friskt och fullödigt liv. Underbar mat och trevligt bemötande satte pricken över i. Jag är så glad att jag tog chansen att delta och sprider budskapet till alla jag känner, som också drabbats.

Barbro Grusell

"För mig var den här kursen en vändpunkt. Livet fram till dess handlade mycket om sjukhus besök och rutiner. Efter en omtumlande vecka med många glädjestunder men också många djupa insikter och nya tanker, kände jag mig inspirerade. Och fick ny energi. Sedan dess återkommer jag många gånger i mina tankar till Stigs och de andra kursledares kloka ord och det ger mig återigen perspektiv, hopp och optimism"

Michael Hay

Mina upplevelser under rehabiliteringskursen med Livslust är mycket positiva för jag blev stärkt både i kropp och själ. I en härlig miljö fick jag vara med om flera saker som fått upp mina ögon för vad jag mår bra utav och kan behöva för att bli starkare. Jag var med på yoga, målning, massage, rörelser till musik, samtal och information bla. Gjorde det efter min ork och förmåga och mådde bra utav detta. Har fortsatt med flera av dem när jag kom hem.

Eva

"Tunnelseendet har minskat. I tryggheten bland likasinnade har jag fått vidgat kunnande om hur man hanterar rädsla/ångest. Nu handlar det om att ta till-vara det viktigaste i livet. Det här har gett livskvalite. Det är så det flödar"
Bengt Göran – Roskvist vice ordf Pro Vitae Kristianstad

"Temadagarna fick mig att komma tillbaka till livet och bli fylld av glädje och tillförsikt för framtiden. Innan såg livet svart ut men efter temadagarna så fick jag kraft att titta framåt igen. Det var också härligt att träffa alla dessa människor och få dela deras livsöden, både med gråt men framförallt med skratt"
Lisa

Fler hälsningar från våra deltagare genom åren hittar du i vår gästbok här >>

Stig Dahlgren
tel. 031-330 76 80, mobil 0707-69 57 89
Adress: Mölnesjögatan 144,

424 50 Angered
E-mail: stig@livslust.net

* klicka på bilderna för att se dem i större format